Головна » Архів матеріалів
Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 386 | Додав: Tall_Admin | Дата: 12.04.2017

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 489 | Додав: Tall_Admin | Дата: 11.04.2017

  В ужгородському видавництві «TIMPANI» за кошти держбюджету підготовлена до виходу в світ книга закарпатського художника-графіка, книжково-газетного дизайнера Миколи Дем’яна «Митець з гуцульського Парижа». На стрічу з читачем вона забарилася рівно на чотири роки. Спочатку її тираж мав складати 500, відтак 300, нині ж виділена сума, зважаючи на економічну скруту, дозволяє видрукувати тільки сто примірників. Вочевидь замала кількість для видання, яке детально розповідає про майже 40-літній  мистецький ужинок  нашого талановитого земляка. У книжці, яка вийде в твердій палітурці, на 280 сторінках формату 60х90/16 та 16-сторінковій кольоровій вкладці подано аналітичне дослідження творчої діяльності М.Дем’яна авторства заслуженого художника України, доцента кафедри дизайну Закарпатської академії мистецтв Надії Пономаренко, розповіді про нього відомих письменників, журналістів, колег по ремеслу, есе-спомин  Миколи Дем’яна про рідне село Богдан на закарпатській Гуцульщині. Знаковість новинки не викликає жодного сумніву: це перше видання-аналіз дизайнерського книжкового мистецтва на Закарпатті.

        Книга містить понад 1000 фотозображень, репродукції понад 250 оформлених М. Дем’яном видань, перелік усіх творчих робіт з описом дизайну, 150 авторських художніх ілюстрацій. До слова, художнє оформлення, внутрішній дизайн, художньо-технічне редагування та комп’ютерна верстка «Митця з гуцульського Парижа» — теж справа рук самого Миколи Дем’яна.   

         Автор присвячує книгу своїй альма-матер — кафедрі Графічного дизайну і мистецтва книги Української академії друкарства у Львові (з нагоди її 100-літнього ювілею).

 далі ...

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 569 | Додав: Tall_Admin | Дата: 10.04.2017

Книжковому і газетному дизайну художник-графік Микола Дем’ян віддав більше 30 років. Майже 250 видань загальним накладом понад 1,75 мільйона примірників пішли до читачів з художнім оформленням та оригінальними ілюстраціями одного з успішних закарпатських фахівців книжкового і газетного дизайну. Митець — наш земляк, бо його родинне гніздо причаїлось у мальовничому Богдані на Рахівській Гуцульщині.

Своє 60-річчя художник-графік Микола Дем

Колеги і друзі Миколи Дем’яна попри його уроджену скромність та абсолютний імунітет до честолюбного піару роками вмовляли художника вихлюпнути громадськості бодай найцікавіше з багатющого творчого доробку. З легкої руки журналістів народилася назва книги, до якої залишалось учинити «зовсім дріб’язок» — упорядкувати художні роботи та пов’язати інформаційними коментарями. Давати поради завжди легше, ніж робити самому. Але неговіркий, пунктуальний трудоголік Микола Дем’ян впорався успішно. Сталося так, як напророчив творчий побратим і земляк поет Василь Кухта: «Не той моцний, хто б’є, а той, хто відержит!..»

Микола Дем’ян «відержив». Тому йому великий респект з нагоди уродин, які він відзначає саме сьогодні.

далі ...

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 585 | Додав: Tall_Admin | Дата: 10.04.2017

Розширене засідання Івано-Франківської міської управи Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» відбулося в малій залі обласної філармонії. На зустріч завітали керівники товариств з різних областей України та окремих районів Івано-Франківщини. Згадували тих, хто частину свого життя приклав для дослідження Гуцульщини як регіону, етнічної групи, а також спілкувалися з живими героями, які досі щодня працюють над популяризацією та промоцією гуцульського краю у різних площинах. Такі зустрічі, кажуть гуцули, відбуватимуться традиційно.

 

Івано-Франківське обласне телебачення «Галичина»

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 458 | Додав: Tall_Admin | Дата: 10.04.2017

« 1 2 ... 67 68 69 70 71 ... 92 93 »