Головна » 2017 » Травень » 30 » 52- ге «Полонинське літо» у Путилі (фото+ відео)
12:39
52- ге «Полонинське літо» у Путилі (фото+ відео)

         На запрошення оргкомітету свята «Полонинське літо», яке відбулось 28 травня цього року на Буковинській Гуцульщині в селищі Путила, голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк взяв участь у святкових заходах та привітав його учасників і гостей свята. Зокрема йшлося про вдячність керівництву Путильських районної державної адміністрації та районної ради за підготовку такого свята, яке символізує велику повагу до тих хто протягом багатьох століть в складних гірських умовах вів і веде полонинську та господарську діяльність по виробництву екологічно-чистої тваринницької продукції зокрема: сиру, бринзи, вурди та м’яса. Запалення полонинської ватри на святі у Путилі – це символ високого національно-патріотичного духу гуцулів у боротьбі за збереження та примноження автентичної гуцульської культури, побуту і традицій. Забезпечення соціально-економічного розвитку гірських територій. З Путили розпочинається естафета проведення святкових заходів пов’язаних з сільською господаркою в Гуцульському регіоні. А саме свято «Полининське літо» на Верховинщині  та «Гуцульської бринзи» на Рахівщині.  В цьому році проведено фестиваль «Гуцульської родини» у Ясіню, а також передбачається спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведення фествалів «Лудині» у Косові, «Калинові обереги» у Вижниці, та «Гуцульської убирі» у Верховині. 

           Важливою інформацією на святі поділились народні депутати України  Олексій Бурбак та Іван Рибак, а також голови Путильської і Верховинської районних рад Михайло Шевчук та Іван Шкіндюк про те, що у Верховній Раді України зареєстрований для розгляду Закон України, який передбачає значне покращення соціальних гарантій для жителів високогірних населених пунктів та розвитку соціальної інфраструктури гірських територій.

           З нагоди свята Дмитро Стефлюк вручив подяки Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» за багаторічну працю та активну громадську діяльність по забезпеченню та примноженню автентичної Гуцульської культури Михайлу Ямницькому – першому заступнику Путильської районної державної адміністрації, Петру Лахману – Довгопільському сільському голові, Оксані Шинкарюк – провідному методисту Путильського районного будинку культури, Марії Яківюк – керівнику апарату Путильської районної держаної адміністрації, Тарасу Ковальчуку – директору комунального підприємства «Путильська художня школа», Володимиру Нестору – начальнику відділу культури Путильської райдержадміністрації.

 

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 681 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0