Головна » 2020 » Травень » 07
У Львові друкують перший тираж книги «Етнологія Гуцульщини: фольклор і обрядовість» авторства знаної не лишень у Косові письменниці, етнологині і редакторки Аделі Григорук.
252 сторінки, майже 200 фото і стільки ж персоналій – такі, так би мовити, параметри цього ошатного видання. Однак головне у книзі – зміст, наративи і візії, заглиблення у незмірний Гуцульський Світ. Його, цей Світ, авторка знає чи не достеменно: фахово подає ґрунтовний матеріал про багатовіковий досвід і традиції культури українського населення Східних Карпат – гуцулів, які відзначаються яскравою етнографічною самобутністю, своєрідним комплексом ментальних рис і оригінальним типом національного світобачення, що знайшло своє відображення в гуцульському фольклорі та обрядовості.
Як зазначив редактор і видавець книги Олександр Масляник, читач отримає унікальну можливість систематичного пізнання Гуцульського світу для наповнення духовного життя яскравими національними рисами, творення модерного мистецтва і культури зі збереженням народних скарбів.
Книга адресована усім тим, хто цікавиться гуцульською народною культурою, стане у пригоді учням загальноосвітніх навчальних закладів, ліцеїв, гімназій, студентам гуманітарних спеціальностей ВНЗ, учителям, керівникам гуртків, педагогам-організаторам, викладачам.
Незабаром книгу можна буде придбати через громадських озповсюджувачів і у районних товариствах «Гуцульщина».
Маємо надію, що частину тиражу буде закуплено для бібліотек гуцульських районів.
Олена ДЗЮБА
Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 262 | Додав: Tall_Admin | Дата: 07.05.2020