Головна » 2020 » Травень » 05

В сімдесять розквітає життя,

І душа, наче пташка, співає!

І хоч в юність нема вороття,

Та у серці вона оживає!

Хай у житті Вашім завжди буде літо,

А якщо осінь – то тепла й золота!

Нехай у гості їдуть завжди діти,

Хай сміх і радість на подвір’ї не стиха!

Нехай рясні дощі несуть для Вас здоров’я,

Проміння сонячне цілує у вуста!

Нехай онуки зігрівають Вас любов’ю,

Бажаєм довгого й щасливого життя!

Грані таланту художника

Антона Григорука

Знайомство із доробком Антона Григорука відкриває можливість проникнути в особливу духовно-естетичну сферу, де панує гармонія, злагодженість усіх сторін буття, де відчувається прагнення автора подарувати людям щось таке, що їм іще не відоме або чого вони за щоденними клопотами не помічають. Кожна робота віддзеркалює поетичність душі, непересічність натури, а його індивідуальна мистецька система тотожна тим уявленням про красу світу, своєї Вітчизни та її культури й історії, за якими творчість художника кваліфікується як суттєво українська за змістом і формою національного світогляду.

2

Сфера образотворчої діяльності Антона Григорука достатньо широка. Насамперед — це акварельний та олійний живопис: пейзажі, портрети, натюрморти,жанрові композиції. А ще — книжкова і станкова графіка, ілюстрування книг для дітей, монументальна творчість. Його життя — 50 років педагогічної і творчої роботи — це немовби щире освідчення в безмежній і безкорисливій любові до своєї землі, її людей, до України, плекання молодого покоління художників, які своєю мистецькою працею прославлятимуть рідну Батьківщину у себе вдома й у близьких та далеких земних світах.

Він з тих митців, які постійно гостро відчувають внутрішній зміст і необхідність творення для здійснення мети і свого покликання.

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 362 | Додав: Tall_Admin | Дата: 05.05.2020