Головна » 2017 » Березень » 07
news-image: У німецькому Мюнхені пройде "Гуцульський тиждень"Щоб розказати європейцям про етнографічний регіон України з 12 по 18 березня у німецькому Мюнхені відбудеться гуцульський тиждень "Дух Гуцулів – містичного гірського народу українських Карпат".

Проведення "Гуцульського тижня" у Мюнхені має на меті познайомити європейців із культурно-мистецькими традиціями гуцулів, які зберегли унікальний скарб мальовничих обрядів і вірувань, містично поєднали дохристиянські та християнські символи й традиції, пише сайт Верховина.

Реалізація проекту різновекторна і включає як презентацію рудиментарних зразків фольклору гуцулів, так і його відображення у сучасному театрі, кіно, музиці, образотворчому мистецтві. Акцію здійснює група професійних, визнаних на національному і міжнародному рівнях митців. Унікальна культурна спадщина горян українських Карпат суттєво вплинула на сучасне мистецтво. Різні жанри професійної художньої творчості, представлені у контексті етнічно рідкісного краю, інспірують діалог із інтелектуальними та мистецькими колами Західної Європи.

далі ...

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 390 | Додав: Tall_Admin | Дата: 07.03.2017