Головна » 2017 » Березень » 06

Управа Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» та Асоціація органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщина з глибоким сумом сповіщає, що 3 березня передчасно пішов з життя активний діяч Надвірнянського районного відділення товариства «Гуцульщина» Сергій Степанович Орел. Заслужений артист України, талановитий скрипаль, засновник і керівник оркестру народної музики «Аркан» Надвірнянського будинку культури, багаторазовий лауреат міжнародних гуцульських фестивалів. Творчість Сергія Орла-плід довгих і нелегких пошуків, самовідданої праці на прославу Гуцульського музичного мистецтва в У країні і світі.

З скорботою у серці висловлюємо співчуття рідним і близьким покійного.

Переглядів: 471 | Додав: Tall_Admin | Дата: 06.03.2017

news-image: Захоплюючі світлини, як виглядала обсерваторія на Піп Івані у минулому століттіВ мережу часто викладають фотографії обсерваторії Білий слон на горі Піп Івані в різні пори року.

Проте відомий прикарпатський колекціонер Robert Erik пішов далі та опублікував історичні фото обсерваторії у міжвоєнний період з 1938 до 1941 років. 

В той час, тут за допомогою особливих інструментів вели астрономічні та метеорологічні спостереження, а також обробляють одержані результати.

Зараз приміщення служить прихистком для туристів та базою окремого рятувального поста. В майбутньому діяльність обсерваторії планують відновити.

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 462 | Додав: Tall_Admin | Дата: 06.03.2017

news-image: Трембітар з Прикарпаття став героєм відомої програмиКришталево чисте повітря, мальовничі схили гір, затишні села - Сніданок вирушає до Карпат, в самісіньке серце Гуцульщини. А слухають тут не популярну музику, а трембіту та сопілку. Майстер гуцульських народних інструментів, трембітар Михайло Тафійчук розкриває свої творчі секрети. Відео 1+1.
 
 

http://www.blitz.if.ua/news/trembitar-z-prykarpattya-stav-geroem-vidomoi-programy.html

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 538 | Додав: Tall_Admin | Дата: 06.03.2017