Головна » 2016 » Серпень » 12

Рахівщина запрошує на XXIII Міжнародний Гуцульський фестиваль і ХVI гастрономічний фестиваль-ярмарок ,,Гуцульська бриндзя”!

Програма XXIII Міжнародного Гуцульського фестивалю і ХVI гастрономічного фестиваль-ярмарку ,,Гуцульська бриндзя”

 
Світлина від XXIII Міжнародний Гуцульський фестиваль.
Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 637 | Додав: Tall_Admin | Дата: 12.08.2016

У липні на території Національного природного парку «Верховинський» здійснено дводенну наукову експедицію з обстеження насаджень ялини європейської та сосни гірської.

В експедиції взяли участь: Юрій Дебринюк – професор кафедри лісових культур і лісової селекції Національного лісотехнічного університету України (НЛТУ), доктор с/г наук, Леонід Осадчук – завідувач кафедри ботаніки, деревинознавства і недеревних ресурсів лісу НЛТУ, професор, доктор с/г наук, Сергій Матійчук – начальник Перкалабського природоохоронного науково-дослідного відділення (ПОНДВ),  Василь Лосюк – науковий співробітник НПП «Гуцульщина», кандидат с/г наук. Від наукового відділу в експедиції взяв участь провідний науковий співробітник Іван Коляджин.

Під час експедиції на південно-західних схилах гори Хітанка нижче однойменної полонини було обстежено праліси ялини європейської (смереки) на території Прикордонного ПОНДВ. На цих ділянках зафіксовані всі основні ознаки пралісів: наявність мертвої деревини, чітко виражена ярусність насаджень, наявність підросту та різноманітний живий ґрунтовий покрив. Це дозволяє підтвердити, що дані насадження – праліси. У цих лісах не здійснювались рубки лісу, оскільки це віддалена та важкодоступна територія, яка знаходиться вище гідротехнічної споруди кляузи-гаті Балтаґул. З полонини Хітанка також було візуально оглянуто лісові масиви з метою виявлення всихаючих куртин ялинників.

читати далі >

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 485 | Додав: Tall_Admin | Дата: 12.08.2016