Головна » 2017 » Травень » 12 » 11 травня минуло два роки, як відійшов у вічність перший голова Всеукраїнського об’єднаного товариства «Гуцульщина» Дмитро Ватаманюк
14:13
11 травня минуло два роки, як відійшов у вічність перший голова Всеукраїнського об’єднаного товариства «Гуцульщина» Дмитро Ватаманюк

11 травня минуло два роки, як відійшов у вічність перший голова Всеукраїнського об’єднаного товариства  «Гуцульщина» Дмитро Михайлович Ватаманюк. Його багаторічна, понад 20 років праця внесла вагомий вклад у розбудову Товариства. Зокрема налагоджено співпрацю на регіональному та міжнародному рівнях, започатковано проведення Міжнародних гуцульських фестивалів, налагоджено видавництво журналів «Гуцульщина» та додаток до нього «Гуцульський калєндар». Перевидано цілий ряд історичної та культурно-просвітницької  літературної спадщини Гуцульщини. Його життя – це приклад служіння рідному Гуцульському краю, по збереженню та примноженню  його культури, побуту і традицій в поєднанні з покращенням  рівня життя людей.

В цей день у селищі Верховина в церкві Успіння Пресвятої Богородиці зібрались  приятелі та друзі по спільній державній та громадській діяльності на панахиду за упокій  його душі, яку відслужили: отець Юрій Стефлюк – настоятель церкви усипення Пресвятої Богородиці  селища Верховина, Іван Рибарук – настоятель церкви с. Криворіня та отець Микола Будзан – настоятель церкви с. Зелене. В панахиді взяли також участь голови Верховинських районної адміністрації та районної ради Олег Лютий та Іван Шкіндюк, селищний голова Василь Мицканюк.

 З словами подяки за   участь у вшануванні памяті  Дмитра Ватаманюка та  активну участь у роботі Товариства до присутніх на поминальному заході звернувся голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк.

Управа Всеукраїнського товариства «Гуцульщина»

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 677 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0